ATIŞTIRMALIK TARÇIN TOPLARI

Malzemeler
250 gr tereyağ
1 su bardağı kıyılmış fındık
2 çorba kaşığı şeker
4-5 tatlı kaşığı tarçın + 2 tatlı kaşığı toz şeker

Yapılışı
Tereyağ, fındık ve 2 çorba kaşığı şekeri alabildiği kadar un ile yoğurun. Kulak memesi kıvamında olmasına dikkat edin. Sonra fındık büyüklüğünde toplar oluşturun. Isıtılmış fırında 175 derecede pişirin. Üstü pembeleşinceye kadar pişirin. (tepsiye yağlı kağıt kullanmanız işinizi kolaylaştıracaktır.)

4-5 tatlı kaşığı tarçınla + 2 tatlı kaşığı toz şekeri büyük çukur bir tabakta karıştırın. Toplar tam soğumadan bu karışıma batırın (ılık olsun). Her tarafı tarçınla kaplanacak şekilde, topları tarçına iyice bulayın. Tarçın topları servise hazırdır.



Tarçın toplarından, haftada 1-2 kez, günde 4-5 adet atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz. 


Tarif için Nesrin Abla' ya ve Anneme teşekkür derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder