PATLICANI
KIZARTMADAN KARNIYARIK
5 adet küçük boy patlıcan
200 gr yağsız kıyma
5 adet sivri biber
2 küçük boy soğan
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası, ½ tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarmsak
1 çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Patlıcanları aralıklı soyun. Yağlı kağıda yerleştirin. Önce
bir süre sertliği gidene kadar 150-180 derecede pişirin. Sonra fanlı olarak 200
derecede pişirin. Patlıcanların iyice küçülüp yumuşaması gerekiyor. Ara ara kontrol ederek yumuşayana kadar pişirin.
Patlıcanlar pişerken, iç malzemesini hazırlayabilirsiniz.
Biberleri minik minik doğradıktan sonra, tavaya koyun 2 çorba kaşığı sıvıyağ
ile pişirin. Birkaç dakika yağda çevirdikten sonra tavanın dibine çok az
(tavayla biberlerin temasını kesecek kadar)su koyun. Bu şekilde yağı
kızdırmamış ve kanserojen madde açığa çıkmasını engellemiş olursunuz. Biberler
yumuşadıktan sonra küçük doğranmış soğanı da tavaya koyun biberlerle beraber
çevirin. Sonra kıymayı ekleyin. Salçaları da ekledikten sonra güzelce
karıştırın. En son küp doğranmış domates ve dövülmüş sarmsağı da ekleyin. Kıyma
piştikten sonra 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı
karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber ekleyin. Baharat miktarı damak zevkinize
göre değişebilir. Biraz da baharatlarla eti pişirdikten sonra altını
kapatabilirsiniz.
İyice yumuşamış olan patlıcanlar kuru kuru olacaktır. Bu
kuru patlıcanları tavada biraz yağda çevireceğiz. Tavaya kalan yağı koyup biraz kızdırıp
patlıcanlar içinde iyice çevirin. Birkaç
saniye bekledikten sonra patlıcanları sürekli çevirin. Bu şekilde kızarmış görünümlü fakat içi yağ
çekmemiş patlıcanlarımız olacak.
Artık malzemeyi patlıcanları keserek içine
yerleştirebiliriz. 3 tatlı kaşığı iç malzemeyi bir patlıcana doldurun.
Karnıyarık yemeğimiz hazır.
2 Küçük boy karnıyarık + 1 kase cacık + 1 dilim ekmek + bol salata ile güzel bir öğün olabilir.
Afiyet olsun :)
2 Küçük boy karnıyarık + 1 kase cacık + 1 dilim ekmek + bol salata ile güzel bir öğün olabilir.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder