PATLICANI KIZARTMADAN KARNIYARIK

Malzemeler:
5 adet küçük boy patlıcan
200 gr yağsız kıyma
5 adet sivri biber
2 küçük boy soğan
1 orta boy domates
1 tatlı kaşığı domates salçası, ½ tatlı kaşığı biber salçası
2 diş sarmsak
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
Patlıcanları aralıklı soyun. Yağlı kağıda yerleştirin. Önce bir süre sertliği gidene kadar 150-180 derecede pişirin. Sonra fanlı olarak 200 derecede pişirin. Patlıcanların iyice küçülüp yumuşaması gerekiyor.  Ara ara kontrol ederek yumuşayana kadar pişirin.

Patlıcanlar pişerken, iç malzemesini hazırlayabilirsiniz. Biberleri minik minik doğradıktan sonra, tavaya koyun 2 çorba kaşığı sıvıyağ ile pişirin. Birkaç dakika yağda çevirdikten sonra tavanın dibine çok az (tavayla biberlerin temasını kesecek kadar)su koyun. Bu şekilde yağı kızdırmamış ve kanserojen madde açığa çıkmasını engellemiş olursunuz. Biberler yumuşadıktan sonra küçük doğranmış soğanı da tavaya koyun biberlerle beraber çevirin. Sonra kıymayı ekleyin. Salçaları da ekledikten sonra güzelce karıştırın. En son küp doğranmış domates ve dövülmüş sarmsağı da ekleyin. Kıyma piştikten sonra 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biber ekleyin. Baharat miktarı damak zevkinize göre değişebilir. Biraz da baharatlarla eti pişirdikten sonra altını kapatabilirsiniz.

İyice yumuşamış olan patlıcanlar kuru kuru olacaktır. Bu kuru patlıcanları tavada biraz yağda çevireceğiz.  Tavaya kalan yağı koyup biraz kızdırıp patlıcanlar içinde iyice çevirin.  Birkaç saniye bekledikten sonra patlıcanları sürekli çevirin.  Bu şekilde kızarmış görünümlü fakat içi yağ çekmemiş patlıcanlarımız olacak.
Artık malzemeyi patlıcanları keserek içine yerleştirebiliriz. 3 tatlı kaşığı iç malzemeyi bir patlıcana doldurun. 

Karnıyarık yemeğimiz hazır.

2 Küçük boy karnıyarık + 1 kase cacık + 1 dilim ekmek + bol salata ile güzel bir öğün olabilir.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder