MALZEMELER:
Brokoli (istediğiniz kadar)
Karnabahar (istediğiniz kadar)
2 orta boy havuç
1 büyük boy nar
Dörtte bir bağ dereotu
Dörtte bir bağ maydanoz
3 küçük boy kivi
Sos için:
3-4 orta boy limon
1 çay kaşığı tuz
3-4 diş dövülmüş sarmsak
3-4 diş dövülmüş sarmsak
İsteğe bağlı miktarda pul biber
4 çorba kaşığı zeytin yağ
YAPILIŞI:
Önce tüm sebzeler akan su altında iyice yıkayın.
Brokoli, karnabahar ve havuçları ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Dereotu ve
maydanozu ellerinizle küçük küçük ** koparın. Narları tane tane ayıklayın.
Kivileri küp küp irice doğrayın. Sonrada tüm malzemeleri karıştırın.
Sosu kapalı bir kavanozda hazırlanmış bir şekilde 20-30 dakika bekletin.
Sosu salatayı servis etmeden hemen önce dökün.
Dikkat:
1) Sebzeleri haşlarken az su içinde ve ağzı kapalı bir
şekilde haşlayın. Vitamin kaybı olmasın.
Düdüklü tencerede haşlamak vitamin kaybını önlemek açısından
daha iyi bir yoldur. Varsa onu kullanın.
2) **Doğranan sebzeleri bıçakla değil elinizle doğrayın ki
metal değmesine bağlı vitamin kaybı olmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder