MALZEMELER:
4 yumurta
3 orta boy havuç
1 su bardağı zeytin yağ
2 su bardağı un
20 adet ceviz
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
3 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya ve
tarçını karışım şeklinde bir kaba hazırlayın. Sonra bu karışımı, yumurta ve
şekere ekleyin. Ancak kekinizin daha iyi kabarmasını istiyorsanız bu karışımı
kaşık kaşık koyup çırpın. Önce 1-2 kaşık koyun sonra çırpın. Bu şekilde karışım
bitene kadar devam edin. Sonra 1 su bardağı zeytin yağ ekleyin, tekrar çırpın.
En son ceviz ve havuçları ekleyin ve karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına
koyduktan sonra fırında 175 derecede pişirin. Afiyet olsun.
1 dilim havuçlu kek: 418 kkal
Kalorisi yüksek ama lezzetli bir kektir. Tabii böyle
kalorili bir lezzeti ne yazik ki sık tüketmek doğru değildir. Ayda 1-2 kez özel
bir günde; güzel bir pazar kahvaltısında ya da arkadaşlarla ikindi çayında
afiyetle yiyebiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder