SEBZE YEMEĞİ SEVMEYENLERE: SARMSAKLI YOĞURTLU SEBZE CÜMBÜŞÜ


MALZEMELER:
1 orta boy patates
1 orta boy kabak
2 orta boy havuç
5-6 diş sarmsak
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
Biraz pul biber
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
(2 kişilik)

YAPILIŞI:
Sebzeleri küp küp irice doğrayın. Patatesi ayrı bir kapta olacak şekilde sebzelerin tümünü haşlayın. 2 diş sarmsağı kenara ayırın. Diğerlerini haşlanan sebzelerin içine atın. Sebzeler haşlanırken diğer tarafta 2 diş sarmsağı dövün ve yoğurtla karıştırın. Haşlanan sebzelerin üzerine yoğurdunuzu dökün.



**Üzerine koyacağınız sos: 1 tatlı kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı yağ ve yarım çay bardağından biraz fazla suyu bir tavaya koyun. İstediğiniz kadar pul biber ekleyin. Hepsi birbiri ile iyice karışıncaya kadar pişirin. Ancak yağı yakmayın.


1 porsiyonu 275 kalori.

Dikkat:

1) Sebzeleri haşlarken az su içinde ve ağzı kapalı bir şekilde haşlayın. Vitamin kaybı olmasın.
Düdüklü tencerede haşlamak vitamin kaybını önlemek açısından daha iyi bir yoldur. Varsa onu kullanın.

2)** Bu tarz sosları hazırlarken lütfen yağı yakma, kızdırma işlemi yapmayın. Sosta kanserojen madde oluşumuna sebep olursunuz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder