MALZEMELER:
1 orta boy patates
1 orta boy kabak
2 orta boy havuç
5-6 diş sarmsak
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı salça
Biraz pul biber
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
(2 kişilik)
(2 kişilik)
YAPILIŞI:
Sebzeleri küp küp irice doğrayın. Patatesi ayrı bir kapta
olacak şekilde sebzelerin tümünü haşlayın. 2 diş sarmsağı kenara ayırın.
Diğerlerini haşlanan sebzelerin içine atın. Sebzeler haşlanırken diğer tarafta
2 diş sarmsağı dövün ve yoğurtla karıştırın. Haşlanan sebzelerin üzerine yoğurdunuzu
dökün.
**Üzerine koyacağınız sos: 1 tatlı kaşığı salça, 1
tatlı kaşığı yağ ve yarım çay bardağından biraz fazla suyu bir tavaya koyun.
İstediğiniz kadar pul biber ekleyin. Hepsi birbiri ile iyice karışıncaya kadar
pişirin. Ancak yağı yakmayın.
1 porsiyonu 275 kalori.
Dikkat:
1) Sebzeleri haşlarken az su içinde ve ağzı kapalı bir
şekilde haşlayın. Vitamin kaybı olmasın.
Düdüklü tencerede haşlamak vitamin kaybını önlemek açısından
daha iyi bir yoldur. Varsa onu kullanın.
2)** Bu tarz sosları hazırlarken lütfen yağı yakma, kızdırma
işlemi yapmayın. Sosta kanserojen madde oluşumuna sebep olursunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder